Achtergrond

Ik, Twan, ben naast ontwerper van het spel naaste van een dierbare met psychose gevoeligheid. Het afgelopen decennium heeft deze situatie voor veel spanning en onmacht binnen de familie gezorgd, en natuurlijk ook in zeer grote mate bij onze dierbare. Ik heb deze persoonlijke ervaring aangegrepen om, in combinatie met mijn professionele ervaring als ontwerper, iets positiefs te ontwikkelen. Zo is het dialoogspel Waan-zinnig Gesprek ontstaan.


Om tot de ontwikkeling van Waan-zinnig Gesprek te komen zijn er samenwerkingen aangegaan met diverse (zorg)professionals die hun expertise met mij hebben gedeeld. Dankzij de subsidie SIA Take-off, van Regieorgaan SIA (NWO), is het mogelijk geworden om in samenwerking met de HKU een haalbaarheidsonderzoek te doen. Hieruit is het product Waan-zinnig Gesprek ontstaan. Is samenwerking met zorginstelling Altrecht, die Waan-zinnig Gesprek financieel steunt, is het mogelijk geworden om een eerste oplage van het spel op de markt te brengen. Daarnaast ben ik zeer dankbaar voor de samenwerking met zorginstellingen Arkin en het Amsterdam UMC. Door hun bijdrage in het proces is het mogelijk geworden om het spel te testen en waar mogelijk te verbeteren.

Waan-zinnig Gesprek heeft zijn naam te danken aan het samenvoegen van de woorden ‘waanzin’, ‘zinnig’ en ‘waanzinnig’. Het doel van het spel is verbinding maken met de waarheid van je dierbare: de wanen. Deze verbinding is uiterst zinnig en waardevol. En als er verbinding is gemaakt, waaruit meer begrip en overeenstemming zal leiden, dan is dat een waanzinnige uitkomst!

Voor vragen en/of andere verzoeken kun je geheel vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik sta je graag te woord.